AI O ÎNTREBARE LEGATĂ DE STOMATOLOGIE SAU SĂNĂTATEA CAVITĂȚII BUCALE?

Verifică lista de întrebări frecvente de mai jos pentru a vedea dacă răspunsul pe care îl cauți nu este deja aici.

Medic Stomatolog cluj-napoca Dr. Crina

Ce spun clienți despre serviciile prestate de echipa Crina Dent

Slideshow Items

 • Mărturie Maria Racan despre serviciile stomatologice de la cabinetul stomatologic CrinaDent din Cluj-Napoca

  Sunt foarte mulțumită de serviciile stomatologice oferite de CrinaDent și d-na dr. Crina Lobonț. Calitate, seriozitate și profesionalism la cele mai înalte standarde.

  Maria Racan

 • Mărturie Marcel despre serviciile stomatologice de la cabinetul stomatologic CrinaDent din Cluj-Napoca

  În trecut am avut parte de doar de experiențe neplăcute în domeniul tratamentelor stomatologice, însă la CrinaDent am avut parte de servicii stomatologice fără durere, d-na dr. Crina Lobonț este un stomatolog foarte bun, o recomand cu mare drag.

  Marcel

 • Mărturie Claudia despre serviciile stomatologice de la cabinetul stomatologic CrinaDent din Cluj-Napoca

  CrinaDent este cabinetul stomatologic din Cluj-Napoca unde veți experimenta de fiecare dată un mediu linistit, curat, servicii excelente, tratamente fără durere, veți fi auziți, înțeleși și veți putea lăsa anxietatea și frica deoparte, în timp ce vă reconstruiți un zâmbet nou, încrezător și toate astea la prețuri accesibile. Mulțumesc d-na Dr. Crina Lobonț, pentru experiențe excelente și rezultate impresionante! Sunt așa de bucuroasă că am apelat la serviciile stomatologice oferite de dumneavoastră! Vă recomand cu mare drag.

  Claudia

 • Mărturie Adrian despre serviciile stomatologice de la cabinetul stomatologic CrinaDent din Cluj-Napoca

  La cabinetul stomatologic CrinaDent, d-na dr. Crina Lobonț a fost foarte înțelegătoare, mi-a explicat exact toate detaliile și a rezolvat problema mea stomatologică. Am apreciat mult faptul că m-a ajutat să găsesc cea mai bună soluție din punct de vedere medical dar și financiar.

  Adrian

Întrebări Frecvente

Acestea sunt o parte din întrebările frecvente pe care le primim de la pacienții noștrii, și credem că ar putea să te ajute să înțelegi mai bine serviciile noastre și cum putem să-ți fim de folos.

Cât este durata de viață a unui implant dentar și ce riscuri presupune aplicarea unui implant dentar?

Studiile clinice arată ca durata medie de viață a unui implant dentar este între 15 și 20 de ani. Există însă numeroase cazuri în care implantele aplicate în urma cu 25-30 de ani sunt încă pe arcada (în gură), indeplinindu-și funcțiile în mod normal.

Sunt o serie de factori care pot influența durata de viață a unui implant dentar și anume;
- dacă pacientul este fumator, fumatul duce la reducerea duratei de viață a implantului dentar
- igiena joacă un rol foarte important în ceea ce priveste implantele dentare, o igiena deficitară îi va reduce durata de viață
- starea generală de sănătate
- controale periodice regulate (o dată la 6 luni), în vederea igienizării profesionale

În ceea ce priveste riscurile aplicării unui implant dentar, acestea sunt minime și la nivel local și pot consta în: apariția unor mici hemoragii în zilele imediat următoare aplicării implantului dentar, tumefierea zonei (umflarea) și poate chiar învinețirea. Toate aceste simptome dispar în 7-10 zile.

Este nevoie să stau fară dinți după aplicarea implantelor sau pe perioada efectuarii unor lucrări protetice (coroane, punți)?

Imediat după aplicarea implantului dentar, întrucât pot aparea simptomele menționate la întrebarea 1, mai sus, este indicat să nu purtați nici un fel de proteză sau altă soluție protetică provizorie. Acest lucru permite o bună vindecare a zonei. Însă, de îndată ce aceste simptome vor disparea, există posibilitatea de aplicare a unor lucrări provizorii, în funcție de cazul fiecărui pacient.

În ceea ce priveste punțile sau coroanele dentare, imediat după șlefuirea dinților, se vor realiza coronițe provizorii direct în cabinet.

Sunt tratamentele stomatologice dureroase?

Întrucât tehnicile de tratament au evoluat foarte mult față de anii ‘90, perioada din care mulți pacienți au traume în ceea ce privește tratamentele stomatologice, manoperele pe care le efectuăm sunt complet nedureroase. Toate procedurile, atât cele stomatologice, cât și cele chirurgicale, sunt efectuate sub anestezie locală

Deoarece acele folosite la anestezie sunt foarte subțiri, iar efectul anestezicului se instalează aproape instatnt, inclusiv această manoperă este foarte puțin dureroasă.

Femeile însărcinate pot beneficia de tratamente stomatologice?

În primul trimestru de sarcină, întrucât este perioada de formare a fatului, este recomandat să nu se efectueze nici un fel de tratament stomatologic. Totuși, dacă apar dureri dentare în această perioadă, se poate aplica un pansament calmant. După primul trimestru, se pot efectua manopere simple (carii, scos de nerv, chiar și unele extracții simple) cu anestezie locală fără adrenalină.

Totuși, recomandăm pacientelor care intenționează să rămână însărcinate, să își rezolve problemele dentare înainte de sarcină.

De ce îmi sângerează gingiile la periaj?

Sângerarea gingiilor are, de cele mai multe ori, ca și cauză, acumularea de tartru (piatră) supra și subgingival. Există și cazuri în care sângerările gingivale sunt semn al debutului unei boli parodontale (parodontoză).

Datorită acestor motive, este recomandat, ca atunci când apar sângerarile gingivale, să vă prezentați la medicul dentist, fie pentru un detartraj, fie pentru o diagnosticare precoce a bolii parodontale.

Nu ai găsit răspunsul care te interesa, nu e nici o problemă, ne poți contacta oricând aici și vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp.

contactează-ne

Când este cel mai bun moment pentru o vizită la stomatolog?

Acum, este cel mai bun moment pentru a evalua exact starea de sănătate a dinților și gingiilor tale!

Vino la o primă consultație și află exact ce tratamente stomatologice ai nevoie și să facem împreună un plan pentru sănătatea ta!

Investește în sănătatea ta, investește în zâmbetul tău, vino la CrinaDent Cluj

Când și unde ne găsești

Îți stăm la dispoziție pentru toate serviciile de stomatologie în regim normal sau de urgență.
Serviciile de stomatologie în regim de urgență sunt non stop, și în funcție de situație evaluăm și vă ajutăm să găsiți cea mai bună soluție
Telefon urgențe: +40 740 224 935

Adresa
Str. Craiova nr. 2-4, Cluj-Napoca
Telefon/
WhatsApp

Sună pentru urgențe: +40 740 224 935

Programări: +40 740 224 935

Sau scrie în Whatsapp: +40 740 224 935

Email

Ne poți contacta și prin e-mail: contact@crinadent.ro