AI O ÎNTREBARE LEGATĂ DE STOMATOLOGIE SAU SĂNĂTATEA CAVITĂȚII BUCALE?
Verifică lista de întrebări frecvente de mai jos pentru a vedea dacă răspunsul pe care îl cauți nu este deja aici.
Studiile clinice arată ca durata medie de viață a unui implant dentar este între 15 și 20 de ani. Există însă numeroase cazuri în care implantele aplicate în urma cu 25-30 de ani sunt încă pe arcada (în gură), indeplinindu-și funcțiile în mod normal.
Sunt o serie de factori care pot influența durata de viață a unui implant dentar și anume;
- dacă pacientul este fumator, fumatul duce la reducerea duratei de viață a implantului dentar
- igiena joacă un rol foarte important în ceea ce priveste implantele dentare, o igiena deficitară îi va reduce durata de viață
- starea generală de sănătate
- controale periodice regulate (o dată la 6 luni), în vederea igienizării profesionale
În ceea ce priveste riscurile aplicării unui implant dentar, acestea sunt minime și la nivel local și pot consta în: apariția unor mici hemoragii în zilele imediat următoare aplicării implantului dentar, tumefierea zonei (umflarea) și poate chiar învinețirea. Toate aceste simptome dispar în 7-10 zile.
Imediat după aplicarea implantului dentar, întrucât pot aparea simptomele menționate la întrebarea 1, mai sus, este indicat să nu purtați nici un fel de proteză sau altă soluție protetică provizorie. Acest lucru permite o bună vindecare a zonei. Însă, de îndată ce aceste simptome vor disparea, există posibilitatea de aplicare a unor lucrări provizorii, în funcție de cazul fiecărui pacient.
În ceea ce priveste punțile sau coroanele dentare, imediat după șlefuirea dinților, se vor realiza coronițe provizorii direct în cabinet.
Întrucât tehnicile de tratament au evoluat foarte mult față de anii ‘90, perioada din care mulți pacienți au traume în ceea ce privește tratamentele stomatologice, manoperele pe care le efectuăm sunt complet nedureroase. Toate procedurile, atât cele stomatologice, cât și cele chirurgicale, sunt efectuate sub anestezie locală
Deoarece acele folosite la anestezie sunt foarte subțiri, iar efectul anestezicului se instalează aproape instatnt, inclusiv această manoperă este foarte puțin dureroasă.
În primul trimestru de sarcină, întrucât este perioada de formare a fatului, este recomandat să nu se efectueze nici un fel de tratament stomatologic. Totuși, dacă apar dureri dentare în această perioadă, se poate aplica un pansament calmant. După primul trimestru, se pot efectua manopere simple (carii, scos de nerv, chiar și unele extracții simple) cu anestezie locală fără adrenalină.
Totuși, recomandăm pacientelor care intenționează să rămână însărcinate, să își rezolve problemele dentare înainte de sarcină.
Sângerarea gingiilor are, de cele mai multe ori, ca și cauză, acumularea de tartru (piatră) supra și subgingival. Există și cazuri în care sângerările gingivale sunt semn al debutului unei boli parodontale (parodontoză).
Datorită acestor motive, este recomandat, ca atunci când apar sângerarile gingivale, să vă prezentați la medicul dentist, fie pentru un detartraj, fie pentru o diagnosticare precoce a bolii parodontale.
Nu ai găsit răspunsul care te interesa, nu e nici o problemă, ne poți contacta oricând aici și vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp.
Contactează-ne