ZÂMBETUL TĂU ARE NEVOIE DE MICI ÎMBUNĂTĂȚIRI?

Întreabă-ne dacă coroanele sau punțile dentare sunt o soluție pentru tine.


Ce sunt Coroanele și Punțile Dentare?

Coroanele dentare sunt lucrări realizate în laboratorul de tehnică dentară care au ca și scop refacerea integrității coroanei dintelui dar și refacerea funcției de masticație și a celei estetice.

Puntea dentară este, de asemenea, o lucrare realizată în laboratorul de tehnică dentară, care, însă, se folosește pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

Ce feluri de Coroane și Punți dentare exista?

Atât coroanele, cât și punțile, pot fi realizate din mai multe tipuri de material și anume:

arrow_drop_down Coroana/puntea ceramică pe suport metalic îmbină rezistența metalului cu estetica ceramicii, cu ajutorul acestui tip de lucrare putându-se obține o estetică satisfăcătoare. Are însa și o serie de dezavantaje:

Dacă dinții naturali restanți ai pacientului prezintă translucidități, sau transparențe, acestea sunt aproape imposibil de obținut cu ajutorul coroanelor metalo-ceramice, întrucât metalul nu permite trecerea luminii

În timp, stând într-un mediu permanent umed, metalul se oxidează. Datorită acestui fapt și retracției gingivale care poate să apăra în timp pe zonele cu restaurări dentare, apare lizereul gingival (o dungă subțire, neagră, vizibilă la nivelul gingiei )

Aliajul utilizat poate produce alergii la unii pacienți. De asemenea dacă restaurările sunt extinse, poate să apară un gust metalic. Din cauza acestor neajunsuri, coroanele metalo ceramice sunt indicate, în special, pe zona laterală.

arrow_drop_down Coroana /puntea ceramică pe suport de zirconiu. Zirconiu spre deosebire de metal are, pe lângă rezistența foarte mare, și calități estetice. Acest tip de restaurări protetice satisfac cerintele estetice ale pacientului avand, în plus, și o serie de alte avantaje și anume:

Sunt complet biocompatibile, nu există pacienți alergici la zirconiu

Nu își modifică culoarea în timp

Nu apare gust metalic

Se realizează prin metoda CAD-CAM (computer assisted design/computer assisted manufacturing), acest program permițând o reproducere cât mai fidelă a preparației dintelui de catre medic în laboratorul dentar.

Indicația acestui tip de lucrări este atât pe zona laterală cât și pe zona frontală

arrow_drop_down Coroanele din ceramică presată E-max. sunt coroane realizate din ceramică fără suport de metal sau zirconiu, având rezistență mare la fracturare și o estetică deosebită. Aspectul acestor coroane este foarte similar cu cel al dinților naturali , inclusiv a celor translucizi.

Prezintă aceleași avantaje ca și a coroanelor ceramice pe suport de zirconiu doar că au calități estetice superioare, deoarece au aspect foarte asemănător cu smalțul dentar.

Indicația lor este pe zona frontala și doar ca și coroane solo (nu în punți).

Cine are nevoie de Coroane sau Punți dentare?

Pacientii care prezinta unul sau mai multi dinti lipsa si a caror situatie clinica (lipsa de os, diabet, osteoporoza) sau financiara nu permite inserarea unui implant, pot beneficia de punti dentare. Coroanele sunt indicate in cazul dintilor devitali (fara nerv), pentru a creste rezistenta acestora, sau pe dinti colorati, pentru a imbunatati zambetul pacientului..

Ce avantaje îți aduce o coroană sau punte dentară?

  • check_circle  Zâmbetul va fi resturat și vei putea să zâmbești din nou cu toată gura fără frică ci cu încredere!
  • check_circle Nu vei mai avea probleme cu alimentele ce necesită mai mult efort pentru a fi masticate
  • check_circle NU vei mai avea nevoie de scobiotori

Sună acum pentru o programare! 0740224935

Sau Lasă-ne datele de contact și revenim noi


Sunt de acord ca datele mele personale sa fie folosite in acord cu politica de confidentialitate

Descoperă cât costă un aparat dentar, un implant sau alte servicii stomatologice!

Vezi lista de prețuri practicate de Cabinetul Stomatologic CrinaDent.

DESCARCĂ LISTA ACUM!